keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Kontrollikäynti 21.11.2017

Kaksi kuukautta viimeisestä käynnistä Mari Vettenrannalla. Kelit on jäähtynyt ja maa ollut niin märkä tai roustikkoinen, ettei olla Ainon kanssa päästy tekemään oikeastaan mitään maastakäsittelyjutuja vaikka markilla on maneesi. Maneesiin ei olla uskaltauduttu, koska virtaa on ihan älyttömästi eikä lupaa olla saatu muuhun kuin kävelemiseen. Kaikki riskit teloa jalkaa yhtään enemäpää ollaan siis minimoitu. Jalka on kyllä näyttänyt ihan hyvältä viimeiset kaksi viikkoa. Tallin omistaja on joka aamu ennen ulos vientiä kastellut jalan, joten pakkaspäivinä jalassa ei ole ollut illalla enää yhtään turvotusta. Kertaakaan ei ole näyttänyt ontumisen merkkejä, joten maalaisjärjellä ajateltuna siellä pitäis olla kaikki aikalailla ok. Kuitenkin mielessä on pyörinyt ajatukset tähystämisestä ja irtopalasta yms....

No vihdoinkin koitti se aamu, kun pakattiin autoon kaksi vasenta takajalkaa. Meidän tallilla on toinenkin hevonen, jonka vasenta takajalkaa kontrolloidaan säännöllisesti hankkarivaivan takia.
Meillä oli aamun ensimmäinen aika, yhdeksältä oltiin jo Seinäjoen raviradalla ja Ainon sai sisälle melkein heti.
Lääkäriltä tuli kehuja siitä kuinka paljon Aino oli noussut edellisestä käynnistä. Törrökorva kyllä hurmasi omalla olemuksellaan ja käyttäytyi kuin aikahevonen tutkimus tilanteissa, sillä ensimmäinen tumaus rauhoittavaa ei tuntunut missään vaan seisoi kova pystyssä ihmetellen röntgeniä.
Ulraan lisättiin vähän rauhoittavaa että saatiin karvat ajeltua ja ultran jälkeiseen hampaiden raspaukseen tolkku pois.

Röntgenkuvauksesta tuli tällaiset vastaukset: Vuohisluun yläosassa pientä uudisluuvallia etupinnalla nivelkapselin kiinnistyskohdalla, vuohisnivelen etuyläosassa pieni nokka, nivelpinnassa ei merkittävää epätasaisuutta. (Nokkaa siis kontrolloidaan tulevaisuudessa miten lähtee etenemään, mutta siitä tuskin tulee olemaan haittaa liikutuksessa).

Ultraäänitutkimuksessa lat. nivelsiteen kiinnityskohdalla yläosassa luun pinnassa lievää epätasaisuutta, nivelside siistin näköinen, sääriluun sisäpuolen nivel pinnassa lievää epätasaisuutta poikkileikkausprojektiossa, nivelessä ei nyt merkittävää turvotusta eikä tulehdussolukkoa.

Saa ruveta liikuttamaan vähitellen nousujohteisesti, kuitenkin niin että vasta ensi vuoden alussa irtojuoksutusta ja muuta rasittavaa missä mahdollisuus loukata itsensä. Suositeltavaa aloittaa maastakäsittelyllä ja käyntityöskentelyllä.
helppoa..... No ei tosiaan. Varsulissa on virtaa vaikka muille jakaa ja piffaapaffaa karsinan ja tarhan väliä. Aloitetaan siis pikkuhiljaa narun päässä juoksuttamalla, toiveena että Ainon kunto loppuu ennemmin kuin juoksuttajan.
Seuraava kontrolli vasemman takajalan kohdalla noin toukokuussa 2018.

Lisäksi lääkärireissulla raspattiin hampaat. Sudenhampaita ei ollut näkyvissä, mutta piikkejä hampaissa oli jonkin verran, mikä selittää ajoittain suusta putoavat heinäpallot.
Aino sai myös rokotteen tällä reissulla ja matolääkkeeksi Axilurin tähän kohtaan.
Matojen kohdalla ohjeistukseksi tuli nyt tosiaan antaa toi Axilur ja olla yhteydessä eläinlääkäriin mikäli matoja nyt havaittavissa. Muutoin ensi keväänä jälleen se Equest Pramox.

Huh!! Päivästä selvittiin ja saatiin tosi hyviä uutisia. Onnellinen pitkästä aikaa. Aino on kyllä super hieno näissä tilanteissa. Klinikalta kun päästiin pois niin käveli koppiin kysymättä vaikka kaveri meni tutkittavaksi. Perusasiat onneksi toimii..



Sairaslomalainen ei aina itse välillä ymmärrä että pitäis olla rauhassa. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti