keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Vatsa vaivaa

Mä pääsin henkisesti yli maastakäsittelykurssista melko nopeasti, mutta nyt oon huolissani tuosta pikkuisesta. Käytiin tiistaina kävelyllä vain, hyvän mielen lenkillä. Kaikki meni niin kuin ennenkin, Ainossa oli virtaa, yritti aika-ajoin näppiä hihasta, oli energinen ja ihan sellainen, kuin ei missään kurssilla oltaisi koskaan oltukaan. Olin hyvilläni, ettei kamalaa peikkoa ainakaan jäänyt viikonlopusta.
Aino on pitkään jo ympyrällä työskennellessä ollut huonon tuntuinen oikeaan kierrokseen. Herkästi siihen suuntaan juoksutettaessa jää potkimaan ilmaan ja on suuttuneen oloinen. Oon laittanut se osaamattomuuden/kasvun tms. piikkiin. Jalkojakin on nyt sen verran kuvattu, eikä niissä ole ollut selittävää vikaa. Ajatuksena on kuvata selkä sitten keväämmällä, ennen ratsutusta.
No tiistaina sitten rapsuttelin Ainoa sieltä täältä ja mahaan koskiessa laittoi korvat luimuun ja käänsi äkäsesti päätään mua kohden... Enemmän vatsaa hiplaillessani, muuttui käytös ilkeäksi. Ei selkeästi tykännyt ollenkaan, että vatsaa hiplaillaan.

Eli siis... onko se nyt jotain vatsahaavaa? Jonka se on kehittänyt mistä?

* Kaveri on vaihtunut viereiseen karsinaan/tarhaan, jonka kanssa eivät tule oikein toimeen
* Oonko pyytänyt liikaa, liian nopeasti?
* Ruoka... Heinä on nyt melko sokerista. Saavat heinät x5/vrk, yht 9kg
* Viikonlopun kurssi

Tai olisiko sillä hiekkaa.. Ähkyn oireita ei ole ollut, mutta ottaen huomioon viime kesän, kun maapölyä oli niin paljon, voi melkein varmuudella sanoa, että jokaisella hevosella on jonkin verran maata sisuksissaan. Karva on huonon näköinen. Matoja en kuitenkaan ajattelisi nyt olevan, kun miettii kuurin suuruutta aikaisemmin syksyllä. Vatsakin on hieman pömppömäinen... Laihtumista ei ole ollut. 
Siksipä nyt aloitin psyllium kuurin heti silloin tiistaina. Chian jätin tauolle siksi aikaa. Käytössäni on Nordic horsen psylliumjauhe, jota ilman kuvantamista annan alkuun 1,5dl turvottamatta mash veden kanssa. Puolessa välissä kuuria nostan annoksen 2-3dl. 

Seurataan nyt tilannetta mihin kehittyy. Annan nyt Ainolle vapaata kaikesta. Ehkä käydään vaan kävelemässä vähän maneesissa. Sellaista hyvän mielen tekemistä, ilman stressiä, jonkin aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti