sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Ensimmäinen liinaus

Klinikasta melkein se viikko. Aino sai rokotus loman sairasloman päälle ja se madotettiin heti Axilurilla klinikan jälkeen. Tällä kertaa ei enää matoja tullut. Seuraava madotus sitten keväällä ennen laidun kautta Equest pramoxilla.

Tein maneesi varauksen sunnuntaille maneesiin, ajatuksena että kaikki kiihdyttävät asiat on poissuljettu. Ei kavereita. Keli oli kiva, pressut ei siis paukkunut yms. Vettenrannan Marin klinikka hoitaja Sari Puusaari oli tallilla käymässä ennen meidän varausta ja muistutti kävely kuurista ja rauhallisesta aloituksesta. Tämä olikin tarkoituksena vaikka naurettiin ajatukselle "rauhallisesti". Sarin kanssa keskusteltiin myös noista rokotus asioista. Aino on rokotettu kasvattajalla ensimmäisellä rokotteella ja tehosteella ja nyt sitten vuoden päästä siitä. Tämä ei kuitenkaan ole oikein, jos meinaan joskus kisata Ainolla. Ennen kisoihin osallistumista ratsuhevonen tulisi rokottaa niin, että ensimmäisen rokotteen jälkeen tehoste rokote kolmen kk päästä ja siitä seuraava seitsemän kk päästä ja tämän jälkeen vuoden välein. Tämä on SRL:n tämän hetkinen sääntö. Nii ja sit on vielä se erilainen rokote ohjelma jos meinaa joskus kisata kansallisella tasolla.... Ravihevosten rokotukset siis poikkeaa ratsujen rokote ohjelmasta jonkin verran. Kummallista... miksihän näin.

Otin Ainon sisälle hyvissä ajoin syömään heiniä, että saadaan kiva aloitus tälle ensimmäiselle kerralle maneesissa. Mua kyllä jonkin verran jännitti ja onneksi ystäväni oli järjen äänenä mukana. Laitettiin meidän ihgut pinkit HV polon suojat (nää pinkit on vain varsakauden juttuja), suitset, joissa on kiinni tällä hetkellä suora nahkainen kuolain raviviiksillä. Tän kuolaimen ostin ihan siitä syystä, koska takaa-ajaessa kävi sellainen tapaus, että Aino otti muutaman raviaskeleen ja nappasin nivelkuolaimella vahingossa liian lujasti suusta. Aino säikähti sitä oikein kunnolla ja heittäytyi vaikeaksi. Tarkoitus ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa pelotella kuolaimelle, joten suora nahkakuolain oli oikein oiva valinta.
Aino käveli maneesiin oikein rauhassa, mutta moodi muuttui ensimmäisten askeleiden jälkeen.
Laatu ei videolla päätä huimaa, mutta pääasia on että saatiin ikuistettua.

Tuleva ratsuttaja odottaa jo innolla aikaa kun saa laittaa satulan selkään :D


Mentiin sellaiset 10 minuuttia maneesissa ja kun Aino rauhoittui (edes sen vähän ja malttoi hetken seistä ihan paikallaan) niin lähdettiin maneesista talliin. Hiki meille tuli molemmille. Ainolle tuosta jumppaamisesta ja mulle eniten varmaan siitä tuskailusta, että tästäkö pitäis sitten se tulevaisuuden dressage horse?!

Toinen kaveri ehdotti menneellä viikolla maastakäsittely treeniä eri ympäristöissä, kuten pelloilla, tiellä toisen hevosen perässä yms... Hän oli näin pystynyt toimimaan oman varsansa kanssa aikoinaan. Ajatuksena ihan kiva, kun saa ensin tämän yksilön rauhallisemmaksi ja KÄVELEMÄÄN, niin kuin lääkäri ohjeisti alkuun tekemään.

Kauhun sekavin fiiliksin jäin oottamaan seuraavaa aamua, miltä jalka näyttää.... Joten painajaisten loputtua, laitoin tallinomistajalle viestin, että miten päin ne tennarit oli aamulla alla. Vastaus tuli melko nopeasti, ettei hän ollut huomannut eroa eiliseen. HUH!!

Meillä on tänään maneesivaraus illalla. Ajattelin kaksi peräkkäistä päivää ja suunnitelmana tälle päivää on semmoinen, että päästäisiin lopuksi rauhallisesti kävelemään edes se puoli maneesia. Kiva kuitenkin että Aino pääsee vähän juoksemaan höyryjä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti